Hiustenhoito

Kaunis kampaus syntyy hyvin hoidettuihin hiuksiin.

Aloitetaanpa aivan perusasiasta, eli hiusten pesusta.
Vaahdota shampoota käsissäsi ennen sen levittämistä kosteisiin hiuksiin. Näin varmistat tuotteen tasaisen levittymisen. Älä kaada shampoota suoraan päähän, silloin sitä tulee helposti turhan paljon.

Hiero shampoo tarkasti, mutta hellästi erityisesti juuriin ja hiuspohjaan. Päänahan hierominen vilkastaa verenkiertoa ja elvyttää hiuspohjaa.

Huuhtele hiukset hyvin ja riittävän pitkään. Huono huuhtelu voi aiheuttaa kutinaa ja hilseilyä. Kuivaa hiukset painelemalla niitä pyyhkeellä. Myös talouspaperi käy. Tärkeintä on poistaa kaikki mahdollinen kosteus ennen föönausta. Vältä kuumaa fööniä, varsinkin hauraille hiuksile.

Muista pestä välillä myös harjat ja kammat!
Hiusten muotoilu ja muotoilutuotteet

Käydäänpä ensin läpi muutamia yleisimpiä muotoilu tuotteita.

Muotoiluvaha

Vahat ovat loistavia etenkin lyhyiden hiusten muotoilussa. Niillä saa aikaan erikoisia tyylejä. Voit nyppiä erottuvia tupsuja, tai sliipata aivan sileän kampauksen.
Hiusvahaa voi käyttää myös pitkiin hiuksiin tyvessä kohottamaan, tai latvoissa erottamaan hiuksia. Vahaa käytetään kuiviin hiuksiin.

Hiuslakka

Suurin osa hiuslakoista sopii parhaiten kampauksen viimeistelyyn. Jotkin hitaammin kuivuvat tuotteet käyvät myös muotoiluun.
Jos haluat kampauksesta erityisen kestävän ja jämäkän, föönaa valmista kampausta hetki.

Muotovaahto

Muotovaahto antaa hyvän tuen hiuksille. Muotovaahtoa levitetään kosteisiin hiuksiin, jotka föönataan sitten kuiviksi. Jos haluat lisätukea, voi muotovaahtoa lisätä kuivauksen jälkeen.

Geeli

Hiusgeeli on perinteinen muotoilutuote, joka ei enää ole kovin suuressa suosiossa. Se antaa kuitenkin voimakkaan tuen, ja sopii erikoisiinkin kampauksiin.
Käytetään kosteisiin, pyyhekuiviin hiuksiin.

Muotoilusuihkeet

Suihkeet ovat usein ”lämpöaktiivisia”, eli vaativat lämpöä toimiakseen oikein. Käytä siis fööniä kampauksen muotoilussa.
Suihkeita käytetään usein kampauksen vahvana pohjana, ennen muita tuotteita.

Siinä olivat perusteet. Kirjoittakaa te vinkkejä siisteihin kampauksiin tms.
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *