Ihonhoito

Tärkeintä ihonhoidossa on tunnistaa oman ihon tyyppi ja tarpeet, ja hoitaa sitä sen mukaan.
Annan seuraavassa ohjeita joidenkin ihotyyppien oikeaan hoitoon.

Normaali iho

Puhdistus ja kosteutus ovat ihonhoidon perusteet.

Puhdista iho iltaisin meikistä esimerkiksi puhdistusmaidolla ja kasvovedellä. Kasvovedellä on tärkeä tuote kasvojen puhdistuksessa. Puhdistamisen lisäksi sillä on myös ihoa hoitava vaikutus. Kasvot pyyhitään kasvovedellä niin monesti ettei niistä irtoa enää meikkiä, ja sen jälkeen vielä kerran.

Päiväksi ja yöksi valitaan eri kosteusvoide. Yövoide on hoitaa ja ravitsee, päivävoide suojaa ihoa.

Ihon hoidon perustuotteisiin kuuluu myös silmänympärysvoide. Normaalit kasvoille tarkoitetut voiteet ovat liian voimakkaita silmiä ympäröivälle herkälle ja ohuelle iholle.

Kuorinta kuuluu myös perus ihonhoitoon. Ihotyypistä riippuen se tehdään 1-2 viikon välein. Kuorintavoide poistaa kuolleen ihosolukon ja tekee ihosta pehmeän ja sileän.

Herkkä, punoittava Couperosa iho

Couperosa tyyppinen iho tarvitsee säännöllistä hoitamista. Oikeat tuotteet vahvistavat ihon hiussuonia ja vähentävät punoitusta. Punaisen ihon peittämiseen suosittelen runsaspigmenttistä, peittävää peiteväriä.
Peiteväri levitetään synteettisellä siveltimellä. Runsaspigmenttinen väri on normaalisti koostumukseltaan vahamaista. Liukkaalla synteettisellä karvalla väri levittyy helpommin ja tasaisemmin iholle. Levitä väriä ristikkäisin vedoin. Paljon pigmenttiä sisältävää tuotetta ei tarvitse käyttää paljoa. Luonnolliseen lopputulokseen riittää hyvin ohut kerros.
Tämän jälkeen iholle levitetään sienellä nestemäinen meikkivoide. Levitä meikkivoide tuputtaen jotta et pyyhi peiteväriä pois.

Couperosa ihossa on kysymys verisuoniston häiriöstä. Hoidon onkin oltava jatkuvaa. Couperosa pahenee jos hoito keskeytetään. Muista terveet elämäntavat, ihon kosteuttaminen ja suojaaminen. Couperosa iholle vartavasten tarkoitetut tuotteet ovat hellävaraisia ja yleensä hajustamattomia.

Kuiva iho

Ihon kuivuminen on ongelma varsinkin talvella. Silloin kosteusvoiteeseen onkin kiinnitettävä erityistä huomiota. Kosteusvoide saa olla huomattavasti rasvaisempaa kuin kesällä.
Laita meikkivoidetta ja puuteria kosteusvoiteen päälle. Ne ovat hyvä suoja viimaa ja pakkasta vasten. Kuori ihoasi noin viikoittain kuorintavoiteella ja kosteuta ja ravitse sen jälkeen ihoasi naamiolla.

Rasvainen iho

Tärkeintä on huolellinen puhdistus!

Kasvovedellä puhdistuksen jälkeen levitetään kosteusvoide. Vaikka ihollasi olisi epäpuhtauksia, älä käytä alkoholipitoista kasvovettä ainakaan talvella, ettei ihon pinta kuivuisi.

Pahimmille finneille voi laittaa suoraan finnin päälle geeliä tai voidetta, joka muodostaa finnin päälle kalvon ja kuivattaa sitä. Tällaisella täsmähoidolla et suotta kuivata koko kasvojasi.

Muista aina käyttää meikatessa puhtaita välineitä, äläkä ikinä käytä likaista meikkisientä kahdesti.

Ihokarvojen poisto

karvojen ajelu sheivaus

Pese iho lämpimällä vedellä Vesi poistaa hikeä ja rasvaa ja pehmentää ihoa.

Käytä paljon geeliä Anna karvan­poistogeelin vaikuttaa iholla hetken ennen karvojen ajelemista.

Käytä aina terävää terää. Vaihda terä mahdollisimman usein. Uusi terä on hygieeninen ja rasittaa ihoa vähemmän

Käytä höylätessä hellää otetta. Älä paina höylää. Paras ajotulos tulee vastakaaan ajellessa.

Muista levittää ajellulle iholle lopuksi kosteusvoidetta.

Itseruskettavat tuotteet

itseruskettava

Itseruskettavat tuotteet ovat mainio tapa ottaa varaslähtö kesään, tai vastaavasti jatkaa kesää pitkälle syksyyn. Markkinoilla on nykyään paljon itseruskettavia tuotteita.

Tasaisen lopputuloksen varmistamiseksi on syytä tutustua huolella käyttöohjeisiin!
Iho kuoritaan aina ennen itseruskettavan tuotteen levittämistä. Tämän jälkeen vartaloon levitetään kosteusvoide. Kun iho on kauttaaltaan kostea tarttuu itseruskettava aine tasaisesti. Kuivat kohdat ihossa voivat aiheuttaa laikukkaan lopputuloksen. Kasvoille itseruskettavan voiteen voi levittää ilman kosteusvoidetta. Kasvojen iho on niin ohut ettei väristä tule voimakas. Varo kohtia joissa iho on paksumpaa kuin muualla, kuten polvet ja kyynärpäät. Näissä kohdissa väri näkyy voimakkaammin. Varo myös hiusrajan ja kulmakarvojen aluetta.

Aluksi voit käyttää itseruskettavaa ainetta peräkkäisinä päivinä kunnes pääset haluamaasi lopputulokseen. Sen jälkeen n.3 kertaa viikossa riittää. Älä liioittele sillä tulos on yleensä hyvin epäluonnollinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *