Meikkivinkit

Koetan antaa tässä jotain yleispäteviä meikkivinkkejä. Jokainenhan meikkaa tavallaan ja on oma yksilönsä, mutta tietyt perusasiat pätevät kaikille. Lisätkää, korjatkaa ja täydentäkää rohkeasti!

Meikkivoide, puuteri, poskipuna

Meikkivinkkejä hyvään perusmeikkiin.
Hyvä iho ei tarvitse paksua meikkikerrosta peittämään ihon luonnollista kauneutta. Meikkivoide sävyn tulee olla mahdollisimman lähellä ihosi omaa sävyä. Meikkivoiteen ei tule näkyä, vain tasoittaa ihon omaa sävyä. Meikkivoidetta valitessa testaa sävyä leukaasi tai kaulalle – ei käteen. Muista että vain luonnonvalossa näet totuuden meikkivoiteen sävystä. Vaihda meikkivoide sävyä vuodenajan mukaan. Sekoittelemalla tummaa kesäsävyä ja vaaleaa talvisävyä saat aikaan sopivan sävyn kaikkiin vuodenaikoihin.
Jos sinulla on kuiva iho, älä laita puuteria meikkivoiteen päälle. Jos sinulla on helposti rasvoittuva iho, laita puuteria kasvojen t-alueelle kiillon hillitsemiseksi. Lisää hieman puuteria poskipunan alle. Tällä tavoin saat poskipunan leviämään kasvoille tasaisesti.
Meikkivinkki: Hehkuvat posket ovat naiselliset. Jos sinulla on hyväkuntoinen iho, sipaise aavistus helmiäiskiiltoa poskipäitten korkeimmasta kohdasta ohioa kohden. Voit levittää kiiltoa varovasti myös kulmakarvojen alapuolelle.

Meikkivinkki: Voit korostaa poskipäitäsi raikkaan pinkillä tai rosalla poskipunalla. Poskipunaa levitellään poskipäiden korkeimmista kohdista korvia kohti. Hymyillen löydät paikan mihin poskipunaa tulee laittaa.
Silmämeikki

Meikkivinkkejä silmille.
Silmämeikki on oikea aloitus koko meikille, sillä luomiväriä levitettäessä luomiväriä usein varisee silmien alle. Puhtaalta iholta on helpompaa puhdistaa varissut luomiväri, ilman että meikkipohja sotkeentuu. Jos kuitenkin haluat aloittaa meikkipohjalla, taputtele meikkisienellä reilusti puuteria silmien alle ja poskipäihin, kohtaan johon luomiväriä mahdollisesti karisee. Variseva luomiväri jää nyt puuterin päälle. Mahdolliset töhryt on helppo poistaa lopuksi poskipunasudilla.

Ennen luomivärin levitystä kannattaa luomet pohjustaa luomenpohjustusaineella tai meikkivoiteella ja tarkalla puuteroinnilla. Näin peitetään silmäluomen sinertävä väri ja luomivärin sävy pääsee paremmin esille. Luomen puuterointi hillitsee luomen rasvoittumista ja näin luomiväri kestää kauemmin. Hyviin meikkisiveltimiin kannattaa panostaa. Pitkiä meikkisiveltimiä käyttäessäsi näet paremmin mitä olet tekemässä ja saat aikaiseksi siistimpää jälkeä. Puuterimaisille luomiväreille sopii parhaiten luonnonharjassivellin ja voidemaisille nylonsivellin.

Huulet – Huulipunat

Hyvin valittu huulipuna korostaa silmien väriä ja sointuu vaatteisiisi. Hyvä huulipuna pysyy hyvin paikoillaan. Hyvä huulipuna myös hoitaa huulia. Lukemattomien sävyjen lisäksi löytyy pitkäkestoista, hoitavaa ja kosteuttavaa huulipunaa, huulikiiltoa ja kiiltopunaa… Jos et halua olla jatkuvasti korjailemassa huulipunaa, valitse huoleton pitkäkestoinen huulipuna. Jos sinulla on kuivat ja rohtuneet huulet valitse kosteuttava ja hoitava huulipuna. Kestävät huulipunat ovat kuivempia, hoitavat taas pehmeämpiä.

Huulipunan valinta

Huulipuna voidaan valita usein perustein. Varminta on kun huulipuna valitaan ihon ja hiusten värin mukaan. Lämmintä ihoa vasten kylmä väri kuten pinkki tai lila korostuu kauniisti. Vaalealle iholle taas sopivat lämpimät sävyt. Rusketusta tukevat parhaiten raikkaat sävyt.

Huulten pohjavärillä on suuri vaikutus siihen, miltä huulipuna näyttää huulilla. Monelle on yllätys kuinka paljon huulipunan sävy muuttuu huulille levitettäessä. Jos et huomioi huulten omaa sävyä, voi huulipunan valinta mennä pahasti vikaan.

Huulipuna valinnoilla voi myös leikitellä ja säväyttää. Varsinkin tummilla sävyillä saa aikaan todella upean huulimeikin. Jos haluat huulipunan värin sointuvan asuun, on varminta ottaa vaate mukaan huulipunaostoksille. Puhdas punainen on varma valinta, se toimii aina!

Oikea paikka kokeilla huulipunan väriä on sormenpää. Sormenpään iho on lähimpänä huulten sävyä, joten huulipunan sävy toistuu siinä todellisempana kuin esimerkiksi vaaleassa kämmenselässä.

Kun löydät itsellesi sopivat värit, käytä koko sävy skaalaa hyväksesi. Muutamalla perusvärillä pääsee loistavasti alkuun. Peruspunaisen kaveriksi tummempi, hieman ruskeampi huulipuna ja kolmanneksi vielä jokin vaalea sävy, vaikkapa rosa-aprikoosi. Jos vahvat värit epäilyttävät kokeile ensin vaaleampia, unohda kuitenkin turha arkailu värien kanssa!
Huulipunalla ei voi koskaan tuhota meikkiä, kunhan sen laittaa oikein!

Meikkivinkkejä huulille

Huulet meikataan yleensä viimeisenä. Jos huulesi ovat kuivat, hoida ne ensin kuntoon. Huulirasva riittää yleensä mainiosti.

1. Pohjusta huulet. Tähän sopii hyvin meikkivoide tai puuteri.

2. Rajaa huulet kevyesti. Pidä huulet tällöin perusasennossaan. Rajauksella voi varovasti korjailla huulten muotoa. Älä kuitenkaan piirrä itsellesi ”uusia huulia”.
Rajaaminen käy helposti, kun otat kynästä kiinni läheltä terää ja tuet samalla pikkusormea leukaan. Liian terävä rajauskynä tekee jäljestä turhan näkyvän, liian pehmeä terä puolestaan suttuisen.

3. Painele huulia (kasvo)paperiin ja puuteroi ne.

4. Huulipuna kestää paremmin siveltimellä levitettynä. Levitä punaa keskeltä suupieliä kohden. Täyteläiset huulet saat useita eri sävyjä käyttämällä: Ulkonurkkiin tummaa, sitten vaaleampaa ja keskelle kaikista vaaleinta sävyä. Muista häivyttää rajat huolellisesti.

5. ’Pussaile’ liika väri paperiin. Korjaa rajat rajauskynällä.

Meikkivinkki Lisää ’törrötystä’ huuliisi saat rajaamalla ylähuulen amorinkaaren kohdalta varovasti valkoisella meikkikynällä.
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *